Boligen

Klassisk byleilighet beliggende i høy 1. etasje i vakker frittliggende jugendgård tegnet av arkitekt Henrik Nissen i 1905. Den 3-etasjes eiendommen ligger høyt og fritt i trafikkstille Anton Schjøths gate, i ett av Oslos svært attraktive og upretensiøse boligområder rett ved St. Hanshaugen. Området er preget av store grøntarealer, frodige gater og spennende arkitektur.

Felles hage som går rundt hele huset.

Hageidyll Valleløkken/St. Hanshaugen - 3 stuer - 3 sov - 3 bad - Balkong

Den vakre eiendommen har buede vinduer og  inngangsportal i granitt

Boligen

Kort vei til sentrum. Leiligheten ble rehabilitert og vesentlig oppgradert i 2013, og opprinnelige detaljer som stukkaturer, doble fløydører, brystningspaneler og buede vinduer er respektfullt bevart. Samtidig ble leiligheten utvidet med 34 kvm ved at kjellerareal ble integrert, og innredet med gjesterom og lekkert bad/wc. I hovedetasjen har man valgt en klassisk planløsning med 3 stuer på rad, stort utvidet kjøkken, to soverom og to bad.

Jugendgården fra 1905 er tegnet av  arkitekt Henrik Nissen
Utgang  fra spisestuen til egen balkong, og trapp videre til felles frodig og sydvendt hage

Utgang fra spisestuen til egen balkong, og trapp videre til felles frodig og sydvendt hage.

"Kontorstuen".

"Kontorstuen"

Anton Schjøths gate 17

Boligen fremstår i normalt god stand og er godt vedlikeholdt.
Vinduer malt utvendig i 2021
Bad i kjeller pusset opp med ny membran i 2014/2015
Kakkelovn i spisestue montert i 2011
Malt innvendige overflater over tid
Heltre gulv i alle rom (unntatt bad og kjeller som har fliser)
Innvendige profilerte tredører med 2 og 4 speil
Downlights i bad (med adkomst fra soverom), kjøkken, samt soverom og bod i kjeller
Lysekrone med dimmer i spisestue (og øvrige taklamper) medfølger
Kjøkkeninnredning med benkeplate av marmor og noe overskap med glass
Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap
Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i bad kjeller

Tilstandsgrad 3 er gitt for:
Ventilasjon
Det er ikke ventil for tilluft til stue, spisestue, kjøkken og to soverom. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning estimeres til mellom kr 25 000,- og kr 50 000,-.

Tilstandsgrad 2 er gitt for:
Bad i 1. et.
Overflate gulv: Det registreres tilfredsstillende fall på gulv mot sluk, men det er en sprukket gulvflis rundt sluk. Det ble ikke avdekket hulrom under fliser eller øvrige svekkelser.
Membran, tettesjiktet og sluk: Membranen er i slutten av sin forventede levetid. Selger opplyser at badet ble pusset opp med ny membran i 2003, forventet levetid for membran er 20 år.

Bad med adkomst fra soverom
Fall på gulv ble kontrollert med laser og det registreres 9 mm fall over en lengde på 80 cm ut fra sluk. Det er krav til 16 mm fall over denne lengden. Det ble foretatt en enkel test av overflatene og det avdekkes riss/sprekker i flere gulvfliser, men det ble ikke avdekket hulrom under flisene.
Membran, tettesjiktet og sluk: Membranen er i slutten av sin forventede levetid.

Kjøkken
Ventilator med kullfilter tilfredsstiller ikke dagens krav til avtrekk.

Vinduer og ytterdører
Enkelte vinduer har ukjent alder og terrassedøren har passert sin forventede levetid. Det mangler brannspesifikasjon på ytterdør.

Balkonger, verandaer og lignende
Høyden på rekkverk ble målt til 67 cm og det bemerkes at denne høyden ikke tilfredsstiller dagens krav på 100 cm.

WC og innvendige vann- og avløpsrør
Stoppekran fungerer ikke på bad med adkomst fra gang/entré og vann- og avløpsrør er av ukjent alder.

Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
Savnes samsvarserklæring for det elektriske anlegget i kjeller og montering av varmekabler på alle bad.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Anton Schjøths gate 17, 0454 Oslo, 1. etasje
Boligtype Leilighet/eierseksjon
Areal Bruksareal 160 m2, primærrom 147 m2
Tomt 752 kvm., fellestomt
Prisantydning Kr. 17.900.000,-
Andel f.gjeld/formue Kr. 2.46231,-/59.16474,- pr. 31.12.2021
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 17.902.462,-
Felleskostnad Kr. 5.435,- pr. mnd.
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

I hovedstuen er det en "ekte" kakkelovn laget av Kakkelovnsmakeriet i Upsala Ekeby i 1916. Utgang fra spisestuen til egen balkong, og trapp videre til felles frodig og sydvendt hage.

Innhold

1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom, 2 bad, gang/entré.
Kjeller: Soverom ,bad og stor bod. I tilllegg fellesboder (vaskerom og verksted) i kjeller samt 2 private loftsboder, og en bod i baktrappen

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet på St. Hanshaugen/Linderen. Området kalles også Valleløkka etter løkken som lå på Bymarken mellom Ullevålsveien og Geitmyrsveien. Eiendommen ligger inntil grøntarealene på "Idioten" med leke- og idrettsplass, og få minutter fra parken på St. Hanshaugen. I nabolaget finnes den såkalte Frølichbyen, små toetasjes hus med små hager rundt, bygget i 1870-72. Frodige og grønne omgivelser. Kort vei til St. Hanshaugen, Bislett, Blindern og Majorstuen. Det er gangvei mellom den østlige enden av Anton Schjøths gate og resten av veien til Ullevålsveien. Gaten krysser von der Lippes gate og Pavels' gate, og er tilstøtende til Cathinka Guldbergs vei. Mellom Von der Lippes gate og Ullevålsveien er gaten preget av fasjonable og fornemme bygårder med vakre hager beplantet med syrintrær og prydbusker.

Eiendommens historie

De to store, frittliggende leiegårdene i Anton Schjøths gate 15 og 17 ble oppført i 1902 etter tegninger av arkitekt Henrik Nissen. Leiegårdene er utformet etter samme mal, og de er bygget over to og en halv etasje med fasader i pusset tegl. Portal og noe detaljering i granitt. Bygningene er preget av en enkel jugendstil med nasjonale detaljer, og har en rekke gavler med variasjoner over jugendstilens bueformer. De to bygningenes hovedfasader er begge symmetrisk komponert, hver med to markerte sideakser.

Diverse

Leiligheten ble i 2013 utvidet ved at tidligere felles bodareal i kjeller fysisk ble innlemmet i leiligheten. Endringen er gjennomført med tillatelse fra sameiets styre/sameierne. Endringen er byggemeldt og godkjent av PBE i Oslo kommune iht. dagens formål, og fellesutgiftene ble etter arealutvidelsen justert og fordelt etter ny "eierbrøk" (198/1103). Dette fremkommer av sameiets årsberetning for 2012. Formell reseksjonering ble imidlertid ikke gjort. Dette innebærer at seksjon 2 pr. i dag har eksklusiv bruksrett til angjeldende kjellerareal. Eierseksjonsloven ble i 2018 endret (§ 25 ) slik at avtalt bruksrett skal tidsbegrenses til "inntil tretti år". I dette tilfellet gjeldende fra lovens ikrafttredelse i 2018.

For å få samsvar mellom faktisk bruk (som en del av seksjonen) og formell status, har selger derfor igangsatt en reseksjonering av eiendommen slik at "tilleggsarealet" blir seksjonert og tinglyst som en integrert del av snr. 2 med korrekt eierbrøk. Alle nødvendige underskrifter fra øvrige seksjonseiere i sameiet er innhentet, og søknaden er innlevert Oslo Kommune/ PBE til behandling. Behandlingstid oppgis av kommunen til 12 uker. Det er selgers ansvar å forestå og bekoste søknadsprosessen. Overtakelse kan tidligst avtales etter tinglyst reseksjonering.

Dersom reseksjonering ikke skulle la seg gjennomføre er partene ikke bundet av en kjøpsavtale. Kjøper kan likevel velge å overta leiligheten med dagens formelle status til avtalte vilkår iht. signert kjøpekontrakt. Det gis ikke kompensasjon i et slikt tilfelle.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert.  Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery