Boligen

205 kvm meget påkostet hjørneleilighet beliggende diskret og tilbaketrukket på toppen av "Heia" på Frogner. Leiligheten er gjennomgående renovert i 2017/2018 med kompromissløs kvalitet både på utførelse og standard. Eiendommen BA85 er tegnet av arkitekt Lorentz Ree i 1929 og består av kun fire leiligheter rundt et stort og åpent brostensbelagt gårdsrom.

Bygdøy Allé 85 er bygget i en hesteskoform rundt en brostensbelagt plass og består av kun fire leiligheter

FROGNER - HEIA - Påkostet villaleilighet - Garasje - Terrasse m/utg. vestvendt og skjermet hage

Original gruepeis fra byggeåret

Boligen

Leiligheten går over to plan og er utformet med hovedetasje med alle funksjoner på samme plan og en sekundærdel med lekkert bad/wc, vaskerom, boder og peisestue/oppholdsareal en trapp ned. Hovedetasjen inneholder romslig entré med skiferfliser og spesiallaget garderobe, forstue/kontor og hovedstue med original gruepeis fra byggeåret, lyst åpent kjøkken med Siematic innredning med komplette hvitevarer fra Miele, Bora og Liebherr.

Gulv fra Dinesen. Douglas-gran oppe og massiv eik med "sommerfugler" nede i underetasje (signatur gulvet til Dinesen)
Terrasseidyll

Terrasseidyll.

.

Bygdøy Allé 85 A

Ingen rom i underetasje er godkjent for varig opphold.

Det fremkommer av vedlagte takstrapport at det er registrert noe utslag av fukt på nedre del av innside av kjellervegg. Dette antas å skyldes normalt kapilæroppsug fra grunnen, men kan også indikere redusert funksjonalitet eller svikt i eksisterende drenering. - Selger opplyser at det er ny drenering rundt boligen, unntatt areal under terrasse, i 2017.

Leilighetens planløsning er noe endret i forhold til den opprinnelige, og dette er ikke omsøkt i Plan- og bygningsetaten.

Eiendommen er vernet som enkeltminne etter Plan- og bygningsloven, og er SEFRAK-registrert (nasjonalt register). Oppført på Byantikvarens Gul liste som er en oversikt over kulturminner med eller uten formelt vern. Dette kan ha betydning for en eventuell plan- eller byggesak.

Det er pliktig medlemskap i Heia Vel, årlig avgift utgjør p.t. kr 3.000,- per boenhet og forfaller til betaling 25.04. hver år. Se forøvrig vedlagte årsberetning, vedtekter og regnskap.

Det er tinglyst panterett til sameiet for kr 10.000,- i hver seksjon. Dette beløpet er en sikkerhet for betaling av felles kostnader i tillegg til det som følger av eierseksjonsloven (2 ganger grunnbeløp).

Det er også tinglyst bestemmelse om delelforbud på eiendommen 04.12.1928.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Bygdøy Allé 85 A, 0268 Oslo, 1. etasje
Boligtype Leilighet/eierseksjon
Areal Bruksareal 205 m2, primærrom 205 m2
Tomt 1348 kvm., fellestomt
Prisantydning Kr. 19.900.000,-
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 19.900.000,-
Felleskostnad Kr. 6.297,- pr. mnd.
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

Gjestetoalett og to soverom, hvor mastersoverom har Langlo garderobeinnredning og direkte tilgang til et meget delikat bad. Det er gulvvarme i alle rom unntatt soverommene. Fra kjøkkenet er det utgang til solrik terrasse og frodig usjenert hage med plen, prydplanter og fruktrrær.

Detaljer

Eksklusivt Siematic kjøkken
Høykvalitets hvitevarer fra Miele, Bora og Liebherr
Bergvarme
Heltre Dinesen gulv i eik og furu i hele leiligheten
Skiferfliser i entré
Brostensbelagt gårdsplass med fontene, fuglebad og smijernsport

Standard

Nåværende eier har utført modernisering og betydelige påkostninger og boligen holder en gjennomgående høy standard.

Kjøkkeninnredning med benkeplate i kompositt, eik innredning i skuffer, tepanyaki stekeplate og benkeventilator fra Bora
I baderom er det marmorfliser, benkeplate og skuff i eik fra italienske Casabath, og blandebatteri, dusj og kraner fra Vola
Snekkerbygget garderobe i massiv eik i gangen
Alle dørhåndtak er i lys brunert messing fra Arne Jacobsen
Alle overflater og vinduer er fullt oppusset
Downlights og LED lys i trappen og langs taket i u.etg. styres av DALI system
Ny membran og radonsperre lagt i u. etg.
Etablert nytt bad/wc og teknisk rom i u. etg.
Nye vinduer i oppholdsrom i u. etg.
Forbedret isolasjon mot leilighet i 2. etasje
Ny glassvegg i entré
Alle innvendige dører er nye
Nytt elektrisk opplegg, inkludert sikringsskap og styring, downlights etc. i hele leiligheten
Nytt røropplegg i hele leiligheten
Garasjen har Tesla elbil lader, lys og strøm

Det ble lagt ny asfalt og varmekabler i veien opp fra Bygdøy Allé i regi av Heia Vel i 2017.

Innhold

1. etg.: Stue m/peis, kjøkken m/utg. terrasse/felles hage, 2 soverom, bad/wc, wc og entré.
U. etg.: Stue m/peis, dusjbad/wc, vaskerom m/utgang, samt boder.

Beliggenhet

Boligen har en svært attraktiv beliggenhet på et høydedrag i privat blindvei mellom Kristinelundveien og Ottar Birtings gate. Få minutters gange til Frognerparken, 3 min. å gå til Olav Kyrres plass (busstopp), forøvrig forretninger og kafeer i nærområdet, samt kort avstand til Karenslyst Allé.

Eiendommens historie

Boligen er tegnet av Ark. Carl Buch og Lorentz Harboe Ree, sistnevnte har også tegnet Vigeland-museet. Boligen ble i 1986 ombygget fra 2-mannsbolig til 4-mannsbolig.
Heia er en mer eller mindre bortregulert gate på Frogner i Oslo. Den går som blindvei nordover fra Bygdøy Allé like øst for Olav Kyrres plass. Veien fikk navn i 1951 etter den tidligere løkkeeiendommen Heia (som hadde adresse Drammensveien 107; våningshuset ble revet i 1966). Heia har i dag ingen egen gatenummerering eller egne gateskilt. Navnet brukes imidlertid fortsatt og står på skilter ved porten som fører inn til området.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert.  Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery