Boligen

Vertikal halvpart av en klasssisk murvilla beliggende i "Det engelske kvarter" - en bortgjemt arkitektonisk perle skjermet fra Halvdan Svartes gate inntil Frognerelven. Eiendommen har spesielt gode solforhold fra morgen til kveld, og fremstår meget lys og vennlig. Villaen går over tre plan + loft. Stor takhøyde i alle rom og en hyggelig "engelsk" planløsning med spisestue og kjøkken, gjesterom og bad/wc i underetasje.

kjokken2

DET ENGELSKE KVARTER PÅ FROGNER - EN HAGEBY I MINIATYR

xbad2

Boligen

Peisestue, stue/bibliotek og hall i første plan. Herfra er det utgang til den frodige hagen via en utvendig trapp. Annen etasje inneholder boligens soveromsavdeling med oppgradert bad/wc. Hyggellige balkonger fra to av soverommene. Boligen ligger skjermet i en liten stikkvei med frodige hager og omkranser et privat parkområde som er felleseie for beboerne .

Halvdan Svartes gate 30 B U etg 062018
interor7

interor7.

interior.

interior

Halvdan Svartes gate 30B

Boligen er jevnlig godt vedlikeholdt og standard er delvis oppgradert hva gjelder kjøkken og bad. Nåværende eier overtok boligen i 1991, flyttet inn i 1992, og har siden den gang gjort noen oppgraderinger, herunder bl.a.:

- 1994: Oppgradert/oppusset baderommet i 2. etasje, arbeidene ble utført av Bekkestua Rørleggerbedrift AS v/ Harald Solberg.
- 1997: Sinkbeslått balkongene i 2. etasje. Renovert fasaden, arbeidene ble gjort av Thorendahl AS. Taket ble tekket om på hele tomannsboligen.
- 2015: Bygget opp nytt gulv i kjøkkendelen med isolert støpt plate, gulvvarme i kjøkken, bad og entré i undertetasje.
Montert ny kjøkkeninnredning. Bygget nytt bad, entré og bod i underetasjen. Fliser på bad og i entré, parkett på
kjøkken.
Eier opplyser at sikringsskapene ble oppgradert i nyere tid og sikringsskapet i underetasjen ble fornyet i forbindelse med at nytt kjøkken ble installert.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Halvdan Svartes gate 30B, 0268 Oslo
Boligtype Tomannsbolig/selveier
Areal Bruksareal 217 m2, primærrom 198 m2
Tomt 355 kvm., eiet tomt
Prisantydning Kr. 24.500.000,-
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 24.500.000,-
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

Rett utenfor hageporten finner man en idyllisk tursti, "Kjærlighetsstien", som fører direkte opp til Frognerparken langs Frognerelven.

Innhold

2. etasje: 3 soverom, bad /wc. To av soverommene har utgang til balkonger.
1. etasje med hovedinngang: Hall, trappegang, to stuer - en med peis og en med utgang til uteplass.
Underetasje med utgang til terasse og hage: Spisestue med gruepeis, kjøkken, soverom, bad/wc, entré og bod.
Loft: Uinnredet loftsrom og bod.

Beliggenhet

Det engelske kvarter - en hageby i miniatyr - ligger skjermet fra Halvdan Svartes gate i en liten stikkvei med særpregede villaer bygget i begynnelsen av forrige århundre, enten i tegl eller pusset tegl. Alle boligene er sentrert rundt et felles parkområde, "Rundingen". Fra hageporten går man direkte ut på turvei som fører opp til Frognerparken langs Frognerelven. Parken tilbyr turveier og rekreasjon, i tillegg til Frognerbadet, tennisbaner, Oslo Bymuseum, og hyggelige uterestauranter. Kort vei til Karenslyst Allé på Skøyen med rikt tilbud av forretninger, kaféer, restauranter og treningssenter. Det er også enkel adkomst til Bygdøy og Frognerkilen, hvor det er gangvei og sykkelsti helt inn til Aker Brygge og Tjuvholmen.

Eiendommens historie

Tidligere "Heiabyen", eller "Rundingen" som dagens beboere kaller området. I sin tid ble dette lille villaområdet også kalt Oslos nye kunstnerkvarter. Familiene som bodde her hadde omgang med spennende personligheter i datidens kulturliv; skuespillere, musikere og forfattere - og gjestebudene var mange. De flotte og ærverdige boligene som vakkert omkranser gressplenen "Rundingen" var selveste svenneprøven til den anerkjente Oslo-arkitekten Harald Hals (1876-1959), etter at han kom tilbake fra USA i 1910. Rekkehusmodellen av britisk opphav, derfor navnet "Det engelske kvarter", var et element i den borgerlige-liberale boligreformbevegelsen. «Værdens deiligste gate», skrev komponisten Johan Halvorsen i 1916 om nettopp denne delen av Halvdan Svartes gate.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert.  Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery