Boligen

I "Det engelske kvarter" har vi for salg del av townhouse tegnet av arkitekt P.W. Engelsborg. Boligen er oppført i 1914, i en bitteliten hageby - "Rundingen", og eiendommen har spesielt gode solforhold fra morgen til kveld. Klassisk murvilla med valmet tak, karnappvinduer, stor takhøyde flere terrasser og balkonger i tillegg til en frodig og solrik hage.

03

Halvpart av dobbeltbolig i "Det engelske kvarter"

04

Boligen

Egen parkeringsplass på fellesområde rett utenfor hageporten. Direkte adkomst til Frognerparken og Vigelandsanlegget via gangvei langs Frognerelven. Ærverdig og sjarmerende "dobbeltbolig" / townhouse med "engelsk " planløsning med spisestue med original gruepeis og kjøkken i underetasje, hovedplan med hall og to stuer, den ene med svenskeovn og en tredje etasje med 3 lyse soverom samt bad/wc.

interior2
02fasade

02fasade.

02x.

02x

Halvdan Svartes gate 30C

Huset er jevnlig vedlikeholdt. Nåværende eier overtok boligen i 2013 og har siden den gang gjort oppgraderinger herunder bl.a.:
- 2013: Sparklet og malt vegger og himlinger i stuer. Lagt nytt gulv på kjøkkenet, malt vegger og himling. Pusset opp anretning i underetasjen.
- 2015: Satt inn kakkelovn "svenskeovn".
- 2016: Lagt nytt gulv på et soverom. Malt overflater.
- 2017: Satt inn bergvarmepumpe og tilknyttet dette radiatorer. Isolert loftet og pusset opp overflater samt pusset opp/bygget nytt bad. Isolert teknisk rom i kjeller. Lagt inn strøm. Lagt gulvvarme.

Tidligere eier gjorde enkelte oppgraderinger bl.a.:
- 2009: Pusset opp baderommet i 2. etasje.
- 2010: Pusset opp baderommet i u. etasje.

Informasjon vedr. oppussing/oppgraderinger er gitt av eier og årstall er ca. angitt.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Halvdan Svartes gate 30C, 0268 Oslo
Boligtype Tomannsbolig/selveier
Areal Bruksareal 217 m2, primærrom 215 m2
Tomt 484 kvm., eiet tomt
Prisantydning Kr. 24.500.000,-
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 24.500.000,-
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

Loftet er innredet med arbeidsrom og lekkert bad/wc. Det er rikelig med uteplasser i tilknytning til boligen, samt to balkonger. Eiendommen er inngjerdet med smijernsgjerde mot veien, og i den frodige hagen bugner det med syriner, prydbusker og frukttrær.

Innhold

Loft: Arbeidsrom og lekkert bad/wc.
2. etasje: 3 soverom, bad /wc. To av soverommene har utgang til balkonger.
1. etasje med hovedinngang: Hall, trappegang, stue med peis og utgang til uteplass, stue med svenskeovn.
Underetasje med utgang til terasse og hage: Spisestue med gruepeis, kjøkken, soverom, bad/wc og entré.

Beliggenhet

En bortgjemt arkitektonisk perle i Halvdan Svartes gate. Boligene ligger i en liten stikkvei med frodige hager og omslutter et lite parkområde som er felleseie for beboerne. I området finner man en idyllisk tursti, "Kjærlighetsstien" som fører opp til Frognerparken langs Frognerelven. Parken tilbyr tur og rekreasjon, i tillegg til Frognerbadet, tennisbaner, Oslo Bymuseum og hyggelige uterestauranter. Kort vei til Karenslyst Allé på Skøyen med rikt tilbud av forretninger, kafeer, restauranter og treningssenter. Det er også enkel adkomst til Bygdøy og Frognerkilen, hvor det er gangvei og sykkelsti helt til Aker Brygge og Tjuvholmen.

Eiendommens historie

Tidligere "Heiabyen", eller "Rundingen" som dagens beboere kaller området. I sin tid ble dette lille villaområdet også kalt Oslos nye kunstnerkvarter. Familiene som bodde her hadde omgang med spennende personligheter i tidens kulturliv; skuespillere, musikere og forfattere - og gjestebudene var mange. De flotte og ærverdige boligene som vakkert omkranser gressplenen "Rundingen" var selveste svenneprøven til den anerkjente Oslo-arkitekten Harald Hals (1876-1959), etter at han kom tilbake fra USA i 1910. Rekkehusmodellen av britisk opphav, derfor navnet "Det engelske kvarter", var et element i den borgerlige-liberale boligreformbevegelsen. «Værdens deiligste gate», skrev komponisten Johan Halvorsen i 1916 om nettopp denne delen av Halvdan Svartes gate.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert.  Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery