Boligen

Hel tomannsbolig beliggende høyt og fritt med fantastisk utsikt over nærområdet, mot Oslo og fjorden, og med gode solforhold. Den klassiske sveistervillaen er opprinnelig fra 1910 og inneholder to store leiligheter. Den ene er på 149 kvm i første etasje, og den andre er toppleiligheten som går over to plan og er på til sammen 220 kvm. I tillegg kommer takterrasse, veranda og balkong.

Kjøkken 1. etg med utgang til hagen

Stabekk - Bevaringsverdig tomannsbolig - 1,8 mål tomt - Utsikt

Kjøkken 1. etg.

Boligen

Frodig hage med plen, gamle fruktrær og prydbusker. Eiendommen er pietetsfullt oppgradert til en tidsmessig bolig hvor detaljer som tofløyede dører, originale laftevegger og vedovner fra Bærum Verk er bevart i kombinasjon med detaljer i glass, stål, massiv eik og eksklusive Dinesengulv. Svært gode lysforhold, spesielt hovedleiligheten i toppetasjen har en ekstrem lys- og romopplevelse hvor planløsningen stedvis går over to etasjer med takhøyder opptil 4-5 meter.

Bad 1. etg.
Felles inngangsparti 1. etg.

Felles inngangsparti 1. etg.

Inngang første etasje.

Inngang første etasje

Prestegårdsveien 4

Leilighetene er oppusset i hhv. 1996/97 (1. etg.) og 2002/04 (2. etg.), er "pent brukt" og fortsatt velfungerende. Dog må påregnes behov for oppgradering. Se også tilstandsrapport.

Leilighet 1. etasje: 149 kvm P-rom
Pent kjøkken innredet med glatte høyglansfronter og heltre benkeplate med nedfelt kum. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer med integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøle- og fryseskap. Kjøkkenet har også ventilator og Miele oppvaskmaskin.
Baderom med fliser gulv og malt mur / malte flater på vegger. Badet er innredet med toalett, 2 stålservanter i benk og dusjnisje og opplegg for vaskemaskin
Kronegulv og noen malte tregulv. Fliser på badene og i mellomgang.

Leilighet 2. etasje og loftsetasje: 222 kvm P-rom
Lekkert kjøkken innredet med glatte høyglansfronter og heltre benkeplate med nedfelt kum, laget av boligens gamle gulvbord. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Gram med induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, varmeskuff, kaffemaskin og plass for kjøle- og fryseskap samt ventilator.
Baderom med fliser på gulv, og vegger med fliser og malte plater. Badet er innredet med vegghengt toalett, stålservant i trebenk, dusjnisje, og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser i dusjsonen.
2. etasje og loft har Dinesen gulv (Douglas gran).

Utstyr:
Parabol
Dørtelefon fra 2. etasje og loftsetasje med elektrisk åpner til hoveddør.
Alarm- og brannvarslingsanlegg.

I vedlagte tilstandsrapport fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG2:
Yttervegger: Stedvis noe værslitt panel.
Vinduer: Noen eldre vinduer fra byggeår
Ytterdører: Doble terrassedører med utettheter og defekt låsemekanisme (2. etg.).
Taktekking: Det er ikke papp under skifer, og ved skader kan lekkasjer oppstå dersom det ikke utbedres raskt.
Terrasser: Eldre konstruksjoner med begynnende råte på innglassert veranda, og sprekker i enkelte glass på glassverandaene.
Bad 1. etasje: Ingen synlig membran til sluket. Badet har oversteget forventet levetid.
Bad 2. etasje: Benkeplaten er ikke festet skikkelig, og har seget noe.
Generell alder på ildsted og pipe. Det bør på sikt påregnes at det må legges inn stålrør i pipene og evt. heldekkende pipebeslag over tak.

TG3:
Ytterdør: Verandadør til innglassert veranda er skjev og lar seg ikke lukke.
Trapp til loft: Mangler rekkverk og for stor åpning mellom stålwire rundt trapperom og mot kjøkken.
Uthus: Utrast hjørne på ringmuren er satt tilbake til opprinnelig utførelse.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Prestegårdsveien 4, 1369 Stabekk
Boligtype Tomannsbolig/selveier
Areal Bruksareal 391 m2, primærrom 371 m2
Tomt 1836 kvm., eiet tomt
Prisantydning Kr. 19.800.000,-
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 19.800.000,-
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Innhold

Leilighet i 1. etasje,149 kvm: Vindfang/trapperom, mellomgang/hall, bad, 2-3 soverom - hvorav ett med utgang til åpen veranda - stue, kjøkken, bi-inngang med direkte aksess til frodig hage. Innglasset veranda i stue.

Leilighet i 2. etasje + loft. 222 kvm I hovedplan: Gang/trapperom, bad, spisestue (som kan omgjøres til to soverom), stue, kjøkken med utgang til balkong, soverom med utgang til åpen veranda. Toppetasjen/loft er på 67 kvm (p-rom) i helt åpen løsning, med dobbel takhøyde og overlys som gir en spesiell opplevelse av lys og rom som er større enn rommets virkelige størrelse. Eier har innredet med forskjellige "soner" med stue/launch, relaxsone og kontor med utgang til takterrasse/veranda. Påbegynt bad og et kott (ikke målbare rom pga. for lav takhøyde).

Felles Kjeller: Bod. Utvendig adkomst til kjelleren.

Uthus med tre boder. (Ifølge tilstandsrapporten er uthuset kondemnabelt).

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt med en fantastisk utsikt over fjorden og videre innover mot Oslo. Usjenert og tilbaketrukket i rolig blindvei; samtidig sentralt med nærhet til forretninger, buss, tog, T-bane og trikk. 2 minutter til Skallum bussholdeplass. Det finnes flere barnehager i området, samt gangavstand til barneskole, ungdomskole, flere videregående skoler, og Oslo International School på Bekkestua. Variert tilbud av fritidsaktiviteter i nærområdet. Nadderudhallen, Fornebuhallen, Gjønnes sportshall, flere idrettsanlegg, tre golfbaner, kunstfrossen bandybane, tennisbane, div. treningssentre, kunstgressbane, håndballbaner, klatrevegg m.m. Kort avstand til fjorden med badestrender og friluftsområder, mulighet for seiling, padling og andre aktiviteter. Bærumsmarka og Nordmarka ligger også innen kort avstand fra Øvre Stabekk. Bekkestua kan tilby det meste innenfor service med bl.a. handelssenter, restauranter, spesialhelsetjenester mm. På Nedre Stabekk finner man diverse servicetilbud, butikker som Bolina interiør, skomaker etc. Det er kort avstand til CC-Vest og Fornebusenteret.

Eiendommens historie

"Villa Solborg" ble opprinnelig oppført på Eidsvoll rundt 1900. Huset ble bygget som direktørbolig for det engelske gruveselskapet The Golden Mint Mines Ltd. Ingeniør Arnt Løberg fra Bergen bodde i huset til å begynne med, men ble senere skiftet ut med familien Dickenson fra England. Gruveselskapet slo seg konkurs i mars 1907 og alle selskapets eiendeler, inkludert boliger ble solgt på auksjon samme høst. Tømmerbygningene ble nøysommelig plukket ned for så å bli gjenoppført andre steder. Det var altså slik direktørboligen havnet på Stabekk i Bærum. Den dag i dag kan man på flere av veggene se tømmerets nummererte flyttemerker.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert.  Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery