Boligen

VISNING ETTER AVTALE. Dersom du, etter å ha lest salgsoppgaven, ønsker å se eiendommen er du velkommen til å ta kontakt med megler for nærmere avtale. Bruk gjerne "Visningspåmelding" under eller ring eller sende sms til tlf 975 11 760
NB. Oppsatte visninger som ikke har påmelding senest 2 timer før oppsatt tid vil ikke bli avholdt.

Hilsen Torbjørn Ek

288A9626

105 kvm arkitektdesign midt på beste Frogner. 2-3 sov - 2 stuer - Designkjøkken - Hage

Lys og lekker stue med en smart halvvegg som skjuler hjemmekontoret

Boligen

Supersentral liebhaberleilighet på beste Frogner. Spesialdesignet av arkitekter i 2003, og mye ressurser ble brukt på bærekraftige løsninger, solid håndverk, gode materialer, funksjon og originalitet. Dette vises ved at standard og utførelse fortsatt "står seg". Massiv eik i kjøkkenbenk, gammel vellagret heltre teak i kjøkkenøy, og spesialbehandlet originalt tregulv i hele leiligheten er eksempler på det.

Hageutsikt fra kjøkkenøya.
Velkommen til Skovveien 13

Velkommen til Skovveien 13.

288A9614.

288A9614

Skovveien 13A

Leiligheten er velholdt med god håndverksmessig standard, hovedsaklig fra 2003, med varig og bærekraftig arkitektdesign. Tross sin alder fungerer dette fortsatt meget bra.

Kjøkken er arkitekttegnet og one-of-a-kind, dører av heltre teak, benk i eik + stål. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonsplatetopp m/integrert kjøkkenventilator med kullfilter (Bora), micro og stekeovn.
Armaturer på bad og kjøkken fra Vola
Lamper på kjøkken fra Kvänum Belysning: Well Glass Pendant
Alle flater inkl. tak er malt med maling fra Pure & Original i 2020 (iht. eier)
Dørhåndtak/knotter på soverom, gang og bad fra Ferm Living (dansk/Helena Rohner) i messing og stål
Bad - det ble lagt flis på flis i 2009. Benkeplate i heltre med servant, innfelte hyller i vegg, speil med belysning, veggmontert toalett, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, og elektrisk styrt vifte.

Følgende bygningsdeler er gitt TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak)
Vinduer - påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Gjelder vinduer mot syd.

Terrassedør - påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.

Utvendig - det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulvet er slitt enkelte steder.

Etasjeskille/gulv mot grunn - målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Ovn i kjøkken - ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.

Bad - påvist mindre riss i fuger i dusjsonen. Påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Kjøkken - påvist noe bruksmerker og skader på overflater i kjøkkenet.

Innvendige vannledninger - mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Kobberrør ligger delvis skult i konstruksjonen. Dette er forbundet med risiko for skade ved vannlekkasje fra rør.

Innvendige avløpsledninger - mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på deler av anlegget.

Ventilasjon - ikke tilluftsventil i stue/arbeidsrom.

Varmtvannstank - ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Varmtvannstank er over 20 år.

Lovlighet
Leiligheten har tidligere vært to seksjoner som i er slått sammen (reseksjonert) til en. Megler har ved søk i Oslo Kommune PBE/ Saksinnsyn ikke kunnet finne søknader/dokumentasjon på denne sammenslåing, og er ikke kjent med i hvilken grad sammenslåingen var byggemeldingspliktig. Opprinnelige godkjente byggemeldte tegninger stemmer ikke med dagens bruk.

Det er gjort fasadeendring i forbindelse med innsetting av dør mot hage. Her har det tidligere vært et vindu. Det er ikke fremkommet dokumentasjon som viser at endringen er godkjent.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Skovveien 13A, 0257 Oslo, 1. etasje
Boligtype Leilighet/eierseksjon
Areal Bruksareal 105 m2, primærrom 105 m2
Tomt 815 kvm., fellestomt
Prisantydning Kr. 11.900.000,-
Andel formue Kr. 20.079,- pr. 31.12.2022
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 11.900.000,-
Felleskostnad Kr. 4.158,- pr. mnd.
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

105 kvm meget vellykket og åpen planløsning som bl.a. rommer to kompakte soverom med innebygde garderober, lekkert bad, stue m/peis og hjemmekontor. Kjøkken og spisestue ) i åpen løsning med utgang via en tofløyet dør direkte til solrik og frodig hage, skjermet fra gaten Midtsommer er det sol i hagen fra ca kl 10 til 19. Beliggenheten i første etasje med trappefri adkomst er lettvint og svært praktisk i forhold til bæring inn og ut av varer etter handleturen eller av bagasje etter å ha vært på reise. Fasadevinduene vender ut mot hagen som er avlåst med sikker smijernsport og ivaretar trygghetsaspektet samtidig som det da ikke er innsynsproblematikk. Her har ingen uvedkommende aksess.

Innhold

Leiligheten ble sammenslått fra to mindre seksjoner i 2000, og består av:
Bad, kjøkken, stue, gang, arbeidsrom, soverom, soverom 2

Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller på hhv. 4 kvm og 6 kvm.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Frogner i en klassisk og veletablert bygård. Rett utenfor døren har man tilgang til restauranter, kafeer og spesialforretninger. De fleste fasiliteter er lett tilgjengelig i nabolaget. Det er gangavstand til sentrum og Aker brygge, og kort vei til offentlig kommunikasjon både i Skovveien, Riddervolds plass Solli plass. 3 min. gange til Coop Mega Frogner og Joker Briskeby.
Skovveien går fra Bygdøy allé og krysser Frognerveien, Behrens' gate, Colbjørnsens gate, President Harbitz' gate, Meltzers gate og Riddervolds plass før den skrår opp i retning Uranienborgparken og ender i Josefines gate.

Eiendommens historie

Denne hjørnegården ble byggemeldt i 1896 på en tomt utskilt fra Skovveien 21 for M. Jakobsen og M. Johansen ved arkitekt Olaf Boye. Gården er oppført over fire fulle etasjer i pusset og upusset gul tegl, og har hovedfasader mot Skovveien og villaeiendommen i Skovveien 11. Stiluttrykket er påvirket av nybarokk og nyrenessanse. Henimot århundreskiftet var gården kommet i H. Blicks eie. før Andrine Bjerke overtok kort etter. Blant de 42 beboerne i gårdens 11 leiligheter ved folketellingen anno 1900 var gårdeiersken og hennes sønner, godseier Christian Anton Apenes, grosserer og kolonialhandler Carl Lereim og bokhandler Olaf Norli.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert. Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk.

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery