Boligen

Positive tilbakemeldinger fra våre selgere og kjøpere gjør at vi fortsetter med visningspåmelding. Meld deg på ved å trykke "visningspåmelding". Ta gjerne kontakt med megler i forkant av visning ved spørsmål. Gjennomgående 3-roms andelsleilighet i klassisk bygård på beste Vålerenga. Gjennomtenkt planløsning med fin størrelse på alle rom.

Balkongen på cirka 4 kvm ble bygget i 2011 og vender direkte mot vest. Beliggenhet i 4. etasje gir svært gode solforhold

Gjennomgående 3-roms i klassisk bygård - Vestvendt balkong i 4. etasje med kveldssol - Idyllisk og frodig felles bakgård

Praktisk separat kjøkken hvor det er godt med skap, skuff og benkeplass. Alle hvitevarer medfølger

Boligen

Vestvendt balkong med gode solforhold i tillegg til hyggelig utsyn. Den idylliske og frodige felles bakgården oppleves som en privat park da den er lukket og på cirka to mål.
Leiligheten har detaljer som originalt tregulv, god takhøyde (2,79m), store vinduer med mye naturlig lys, bad som ble rehabilitert i 2015, samt balkong fra 2011. Leiligheten disponerer både loftsbod og kjellerbod.

Romslig stue med plass til flere sittegrupper
Fra stuen ser man ut over den flotte trehusbebyggelsen i området

Fra stuen ser man ut over den flotte trehusbebyggelsen i området.

Planløsningen er gjennomtenkt med fin størrelse på alle rom. God plass til dobbeltseng og garderobeskap/hjemmekontor.

Planløsningen er gjennomtenkt med fin størrelse på alle rom. God plass til dobbeltseng og garderobeskap/hjemmekontor

Sveriges gate 15 A

Leiligheten
- Generelt sett har leiligheten store rom, moderne standard, god atmosfære og bra planløsning.
- Leiligheten er gjennomgående med store vinduer på begge sider. Dette gir godt med naturlig lys og en svært god romfølelse.
- Vestvendt solrik balkong på ca. 4 m² fra 2011.
- Delikat og moderne bad som ble totaloppusset i regi av borettslaget i 2015. Opplegg og plass for vaskesøyle.
- Praktisk separat kjøkken hvor det er godt med skap, skuff og benkeplass. Alle hvitevarer medfølger handelen.
- Mekanisk avtrekk på både bad og kjøkken.
- To gode soverom hvor det medfølger romslig skyvedørsgarderobe på ett.
- Leilighetens overflater er de senere år sparklet og malt i tillegg til at det originale tregulvet er slipt og behandlet.
- Gjennomtenkt planløsning med fin størrelse på alle rom. Takhøyden i stue ble målt til 2,79 m.
- Lyd- og brannklassifisert entrédør. Vinduer med 2-lags isolerglass, prod. 1999. 2-fløyet balkongdør med 2-lags energiglass, prod. 2011.
- Leiligheten disponerer en kjellerbod på cirka 5,5 m² og en loftsbod på cirka 2 m².
- Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Takstmann har utarbeidet tilstandsrapport for leiligheten. Takstmann har anmerket 8 punkt med TG2. Fire av punktene er "avvik som kan kreve tiltak" og fire av punktene er "avvik som ikke krever umiddelbare tiltak". Se punktet "Diverse" og "Byggemåte". I tillegg oppfordrer vi interessenter til å sette seg godt inn i vedlagte tilstandsrapport.

Borettslaget
- Sverigesgate 18 borettslag består av 18 andeler og fremstår som veldrevet med Gårdsforvaltning AS som forretningsfører.
- Borettslaget har de siste år hatt et positivt årsresultat og har en forventet balanse på kr 527 000,- ved inngangen til 2023.
- Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget. Det er krav til styregodkjennelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
- Ingen restriksjoner mot dyrehold i verken husordensregler eller vedtekter.
- Internett er tilknyttet Obos OpenNet. Internett er inkludert i felleskostnader og eiere kan eventuelt supplere med tv pakke.
- Bakgården oppleves som en lukket og privat park på cirka 2 mål. Parken omkranses av 9 eiendommer som bruker denne i fellesskap. Fellesrom i kjeller i Sveriges gate 17 benyttes til øl-brygging.
- Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk med blant annet en større rehabilitering på slutten av 90 tallet og starten av 2000 tallet, vinduer fra 1999, balkonger og balkongdører fra 2011, samt bad og soilrør fra 2015.
- Av større arbeider er det planlagt oppussing av fasade mot Sveriges gate, utskifting av takvinduer, samt utskifting av takrenne mot gate. Ifølge innkalling til ordinær generalforsamling som skal avholdes den 14.06.2022 skal det behandles sak om låneopptak med øvre kostnad på 4 millioner i forbindelse med disse arbeider. Eventuelt låneopptak vil føre til økt fellesgjeld som igjen vil føre til økte felleskostnader. Se punkt "Diverse".
- Borettslaget har i dag IN-ordning på deler av fellesgjelden og er medlem av sikringsfond. Konferer megler ved spørsmål.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Sveriges gate 15 A, 0658 Oslo, 4. etasje
Boligtype Leilighet/borettslag
Areal Bruksareal 57 m2, primærrom 57 m2
Tomt 998 kvm., fellestomt
Prisantydning Kr. 5.190.000,-
Andel f.gjeld/formue Kr. 261.890,-/34.068,- pr. 31.12.2021
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 5.451.890,-
Felleskostnad Kr. 5.089,- pr. mnd.
Ansvarlig megler Ståle Helland
Mobil +47 958 64 003, Epost sh@ek.no

Beskrivelse

Beliggenhet høyt og fritt uten gjenboere i et svært populært og barnevennlig område.
Borettslaget består av 18 andeler og fremstår som veldrevet med Gårdsforvaltning AS som forretningsfører. Laget har de siste år hatt et positivt årsresultat og det er ingen forkjøpsrett.

Leiligheten består av romslig entré. Praktisk separat kjøkken hvor det er godt med skap, skuff og benkeplass. Alle hvitevarer medfølger handelen. Fra kjøkken er det utgang til vestvendt solrik balkong hvor dagene og kveldene kan nytes. Balkongen ligger høyt, fritt og vender ut mot den store felles bakgården på nesten to mål. Stor stue med plass til flere sittegrupper. Fra stuen ser man ut over kolonihagene og den flotte trehusbebyggelsen. To gode soverom hvor det medfølger romslig skyvedørsgarderobe på ett. Delikat og moderne bad som ble totaloppusset i regi av borettslaget i 2015. Detaljer som svingbare glassdører, speilskap og servant med skuffer, opplegg og plass for vaskesøyle, samt varmekabler i gulv og downlights i himling. Mekanisk avtrekk på både bad og kjøkken. Generelt sett har leiligheten store rom, god takhøyde, moderne standard, god atmosfære og bra planløsning.

Bakgården oppleves som en lukket og privat park på cirka 2 mål. Parken omkranses av 9 eiendommer som bruker denne i fellesskap. Verdt å nevne er opparbeidet fellesareal med brostein, heller, frukttrær, busker, urtehage, grill og sittegrupper, samt lekeplass for barna. Parken er idyllisk og frodig med gode solforhold. I tillegg kan man benytte seg av fellesrom i kjeller i Sveriges gate 17 for øl-brygging. Det er årlige sommerfester i bakgården med helgrillet lam og hjemmebrygget øl, samt 17 mai fest, julegrantenning, m.m. Sverigesgate 15 borettslag består av 18 andeler og fremstår som veldrevet.

Innhold

4. etasje: Primær-rom: 57 m², Bruksareal: 57 m²
Fra kjøkken er det utgang til balkong på cirka 4 m²
Leiligheten disponerer en kjellerbod på cirka 5,5 m² og en loftsbod på cirka 2 m²

Leiligheten inneholder følgende P-rom: Entré, soverom, soverom 2, kjøkken, stue, bad/vaskerom

Beliggenhet

Svært attraktiv beliggenhet i grønne og rolige omgivelser på Vålerenga. Kun 150 meter til Vålerenga park, samt kort gangavstand til Kiwi, Rema 1000, barnehager, skoler, butikker, restauranter og trivelige kafeer. Her bor du svært sentralt, med nærhet til alt. Vålerenga er et unikt og historisk område med koselig atmosfære. Bydelen er kjent for sine smågater med et mangfold av fargerike trehus. Kort gangavstand til Vålerenga bussholdeplass i Strømsveien med bussruter i alle byens retninger. Gode reisemuligheter med buss hele døgnet, samt T-bane fra Ensjø eller Helsfyr T-banestasjon. Boligen sogner til Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole som begge ligger i nærområdet. Kort sagt en optimal plassering i forhold til byens fasiliteter.

Borettslagets fellesgjeld

Borettslaget har pr. 20.05.2022 tre lån:
Eiendomskreditt-utbedring, lånesaldo pr. 20.05.22 er kr 597.787,-, flytende rente på 3,49 %. Nedbetales i 2033. Dette lånet har IN-ordning. Andel fellesgjeld for denne andelen på dette lånet er kr. 0,-.
Eiendomskreditt-balkonger, lånesaldo pr. 20.05.22 er kr 827.737,-, flytende rente på 3,40 %. Nedbetales i 2031. Dette lånet har ikke IN-ordning. Andel fellesgjeld for denne andelen på dette lånet er kr. 70.602,- pr. 31.12.2021.
Eiendomskreditt-baderom, lånesaldo pr. 20.05.22 er kr 1.299.461,-, flytende rente på 3,28 %. Nedbetales i 2045. Dette lånet har IN-ordning. Andel fellesgjeld for denne andelen på dette lånet er kr. 191 288,- pr. 31.12.2021. Ved eventuell innfrielse av dette lånet vil felleskostnader reduseres med kr 1047,- per måned.
Total andel fellesgjeld for denne andelen er kr. 261 890,- pr. 31.12.2021.
Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som gir en sikkerhet for manglende innbetaling av felleskostnader.
På årets ordinære generalforsamling som skal avholdes den 14.06.2022 skal det behandles sak om låneopptak med øvre kostnad på 4 millioner. Eventuelt låneopptak vil føre til økt fellesgjeld som igjen vil føre til økte felleskostnader.
I følge forretningsfører er fordelingsnøkkel for andel nr. 13: "3009 / 49.296".
For ytterligere informasjon se opplysninger fra forretningsfører som ligger vedlagt.

Diverse

- Utleie er tillatt etter godkjenning fra styret. En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier. For ytterligere informasjon se vedtekter §3.2.
- Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det. For ytterligere informasjon se vedtekter §2.2. Eiendomsmegler bistår med innsending av søknad om styregodkjennelse, men det er kjøper som bærer risikoen for at kjøper godkjennes.
- I forbindelse med utarbeidelse av tilstandsrapport og takstmannens befaring ble det avdekket en liten lekkasje på det ene kaldtvannsrøret på badet. Etter takstmannens befaring varslet selger borettslagets forsikringsselskap Gjensidige som har opprettet skadesak og påtatt seg ansvaret for utbedring av vannrøret. Selger vil aktivt arbeide for at utbedringen gjennomføres innen overtagelse, men kan ikke gi noen garantier for dette.
- Etter telefonsamtale og mailutveksling med styreleder den 01.06.2022 opplyses følgende: "Borettslaget skal utbedre fasaden ut mot gaten høsten 2022 eller våren 2023. En tilstandsrapport fra 2022 (Multiconsult) har avdekket partier med løs puss, der løsningen blir et utbedringsarbeid på det ytre laget av fasaden av en viss størrelse, hvor slemmesjikt for store deler av fasaden vil byttes ut med et nytt lag. I tillegg har vinduer i loftsetasje behov for utskifting, samt takrenne ut mot gate. Multiconsult anslår en samlet øvre kostnad på 4 millioner. Det er innhentet tilbud på lån på denne summen fra Eiendomskreditt, som skal behandles på generalforsamling 14. juni. Dette lånet har en nedbetalingstid på 30 år. Utbedringen er planlagt til enten høsten 2022 eller våren 2023. Borettslaget har også fått undersøkt fasade inn mot bakgård, tak og balkonger. Disse har ikke utbedringsbehov. Utenom dette utbedringsprosjektet hadde borettslaget en forventet balanse på 527.000 kr ved inngangen til 2023." Vedlagt følger innkalling til generalforsamling den 14.06.2022 hvor denne saken beskrives ytterligere og rapport fra Multiconsult ligger vedlagt. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i alle papirer fra forretningsfører/borettslag, samt konferere med megler ved eventuelle spørsmål.

Megler

Ståle Helland

+47 958 64 003 + sh@ek.no

En perfekt kombinasjon av «Ordnung muss sein» og norsk konkurranseinstinkt er resultatet av Ståles tysk-norske opphav. Med en utdannelse fra Høgskolen i ryggen markerte han seg allerede i sitt første år som megler, ved å sette salgsrekorder både lokalt og nasjonalt. Etter 5 år i PRIVATmegleren valgte han å bli en del av EklundOsloNewYork. Erfaringen har gitt ham en unik og verdifull erfaring, som nå kommer Advokat Eks kunder til gode. Ståle er godt likt av alle og er svært opptatt av å sørge for god kommunikasjon med alle sine kunder. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery