Boligen

Diskret og tilbaketrukket i ytterkant av Frognerparken ligger Villa von der Lippe, et vakkert trehus med fritt utsyn over parkområdet. 452 kvm (BRA) frittliggende enebolig tegnet av det prisbelønte arkitektfirma Borgen og Bing Lorentzen i 1986. Boligen er oppført i tre med innvendige synlige stolper og dragere i laminert tre, gulv i kvadratiske terracottafliser, og vegger og tak i panelt furu.

Nærmere Frognerparken kommer man ikke.

Prisbelønnet trehus med Frognerparken som hage

Innbydende inngangsparti med brostensbelagt gårdsplass. Stor dobbelgarasje.

Boligen

Moderne og åpen planløsning hvor lys og siktlinjer er vektlagt for maksimal opplevelse av sollyset, samt nærhet og utsikt til Frognerparken. Opptil 5 meter takhøyde, overlys og store vindusflater gir en sjelden romopplevelse. Skyvedører og utganger til store terrasser og hage fra fem forskjellige steder bidrar til "ute-inne" følelse enten man er i stuene, på soverom, eller i kjøkken.

Naboens frodige frukthage i forlengelsen av gårdsplassen.
To minutters spasertur til Vigelands Monolitten.

To minutters spasertur til Vigelands Monolitten.

Velkommen inn!.

Velkommen inn!

Volvat terrasse 18

Standard og utførelse er hovedsakelig fra byggeåret og det må påregnes betydelig teknisk oppgradering for å nå dagens standard (se vedlagte tilstandsrapport fra Cato Kielland). Dog er huset meget solid bygget med utstrakt bruk av slitesterke materialer som furu, terracotta og grovpusset Leca. Oppført av entreprenør/tømrermester Odd Eliassen.

Velux takvinduer i stue (1. et.) i 2010
Enkelte vindusglass skiftet i 1998 (terrassedør på soverom) og 2004 (karnapp v/spiseplass)
Oppføring av atrium mot vest ved inngang til hybel i kjeller, samt forstøtningsmurer i betong og markterrasse i impregnert trevirke - 2020
Kjøkken har nedfelt keramisk koketopp og innbygget stekeovn, samt opplegg for oppvaskmaskin
Badstue med elektrisk badstuovn og tradisjonell innredning med benker
Hybel med egen inngang og markterrasse
Ny varmtvannsbereder til hybel ca. 2016

Tilstandsrapport eierskifte
Følgende bygningsdeler er gitt TG 3 (tilstandsgrad) - store eller alvorlige avvik:
BADSTUE/DUSJBAD
Manglende ventilering av rommet som medfører en økt og uønsket fuktbelastning i rommet.
Anbefalte tiltak: Utskifting av mekanisk avtrekksvifte samt anordning av tilluft, estimerte kostnader: Under kr 10 000,-.

Følgende bygningsdeler er gitt TG 2 (tilstandsgrad) - vestentlige avvik:
DRENERING
Over halvparten av forventet funksjonstid er nådd. TG 2 settes på grunn av alder.
Anbefalte tiltak: Topplist anbefales etablert for optimal fuktsikring. Utvendig fuktsikring/grunnmursplast er kun stedvis synlig over terreng. Tiltak må utføres for å oppnå god fuktsikring.
VINDUER/DØRER
Vinduer og dører har nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer.
Anbefalte tiltak: Enkelte vinduer og dører har behov for justering/utbedring. Terrassedør i stue er treg å åpne/lukke. Vinduer på hems med glippe mellom vindu og karm. Det må påregnes utskifting av enkelte vinduer og eventuelt terrassedør(er).
RENNER OG NEDLØP
Manglende sammenkobling av renner og nedløp på flere steder.
Anbefalte tiltak: Det anbefales utbedring av ovennevnte forhold.
ETASJESKILLE
Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. TG2 benyttes med bakgrunn i ovennevnte måling av skjevhet/svanke i etasjeskille mellom kjeller og 1. et.
ELEKTRISK ANLEGG
Anlegget er i hovedsak fra byggeår. Sikringsskap er plassert i trapperom (kjeller). Det er benyttet TG2 med bakgrunn i manglende dokumentasjon på anlegget samt manglende tilsyn i nyere tid.
Anbefalte tiltak: Det anbefales på generelt grunnlag en utvidet el-kontroll.
VANNLEDNINGER
Uten observerte feil, mangler eller avvik. Innvendige vannrør fra byggeår har nådd en høy alder og gir økt risiko for skader i tiden som kommer.
BAD 1 (KJELLER)
Originalt bad, normalt godt vedlikeholdt. Noe avvik i dusjsonen som nevnt over. TG2 er benyttet da gjenværende forventet levetid er begrenset/kort.
Anbefalte tiltak overflater: Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold bør det brukes med forsiktighet og jevnlig kontroll av overflater anbefales.
Membran, tettesjikt og sluk: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet.
Anbefalte tiltak: Det anbefales å etablere tilluft for å tilrettelegge for bedre luftutskifting. Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold bør det brukes med forsiktighet og jevnlig kontroll av overflater anbefales.
Sanitær og ventilasjon: Rommet mangler tilluft og ventilering av rommet blir redusert.
Anbefalte tiltak: Det anbefales å etablere tilluft for å tilrettelegge for bedre luftutskifting.
BADSTUE/DUSJBAD
Råteskader i ramme ved dusjdør.
Anbefalte tiltak: Demontering av terskel og dusjdør for å sikre at lekkasjevann ledes til sluk.
Membran, tettesjikt og sluk: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet.
Anbefalte tiltak: Det anbefales å etablere tilluft for å tilrettelegge for bedre luftutskifting
VASKEROM
Membran, tettesjikt og sluk: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet.
HYBELKJØKKEN
Stor bruksslitasje.
Anbefalte tiltak: Oppgradering må påregnes.
DET ER SKADER PÅ BRANNSLUKKINGSUTSTYR, RØYKVARSLER, ELLER APPARAT ER ELDRE ENN 10 ÅR
Brannslukkingsapparat er over 10 år, men fast tilkoblet brannslange tilfredsstiller kravet i dagens forskrift.
LOVLIGHETSMANGLER
Det er innhentet midlertidig brukstillatelse datert 19.09.1986. Det gjøres oppmerksom på anmerkninger/forbehold i tillatelsen.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Volvat terrasse 18, 0369 Oslo
Boligtype Enebolig/selveier
Areal Bruksareal 386 m2, primærrom 270 m2
Tomt 935 kvm., eiet tomt
Prisantydning Kr. 30.000.000,-
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 30.000.000,-
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

Terrassene har solrike og lune soner som henvender seg mot hver sine himmelretninger - øst og morgensolen, syd og dagssolen og mot vest og kveldsolen - alle usjenert tilbaketrukket, men likevel med en opplevelse av å være i Frognerparken. Hybel i underetasje med adskilt markterrasse og egen inngang. Dobbel garasje med full kjeller og lagringsloft.

Innhold

Boligen går over 3 plan med kjeller/underetasje, 1. etasje og 2. etasje/hems.

Underetasje: Trapperom/gang, dusjbad/badstue, sluse, vaskerom. Separat hybel med stue/kjøkken, samt adgang til gang og bad/wc. Hybelen har egen inngang og vestvendt terrasse som er helt adskilt fra husets hovedterrasser og hage.
1. etasje: Innbydende ytre entré, med gjestetoalett og bod på den ene siden, og ett soverom på den andre siden, forstue som går direkte over i spisestuen og åpen kjøkkenløsning med gruepeis i benkehøyde. Ett trinn ned fra spisestuen ligger stor sydvestvendt peisestue med plassbygd gruepeis og utgang til Frognerparken. Hovedsoverom med eget bad/wc ligger adskilt på inngangsplan med inngang fra hall/forstuen. Herfra er det doble skyvedører ut til den vestlige delen av terrassen. Soverom, bad, 2 toaletter, stue, kjøkken og peisestue.
2. etasje: En furutrapp opp er det bygget en åpen hems over inngang/entré, kjøkken og deler av peisestuen. Hemsen er innredet med ett soverom, karnapprom/musikkrom/hjemmekontor med utsikt inn i Frognerparken.

Beliggenhet

Eiendommen ligger inntil Frognerparkens nordlige grense i Volvat terrasse som er en lite kjent blindvei. Veien går fra Sørkedalsveien i nord til Frognerparken/Vigelandsparken i sør. Tomten ligger tilbaketrukket og hevet over parknivået slik at innsyn fra forbipasserende er relativt begrenset, men dog slik at man opplever å ha orkesterplass til en av Oslos kanskje vakreste attraksjoner.
Adkomst via stikkvei over naboeiendommer.

Eiendommens historie

Boligen er tegnet av arkitekt Ragnvald Bing Lorentzen, som mottok Treprisen for dette huset (blant andre). Dette er en prisbelønning for fremragende arkitektur med bruk av tre som materiale. Huset er originalt slik det er tegnet, uforandret fra byggeåret. Alt treverk som er benyttet i huset er opplyst å komme fra eiernes eiendom i Færder kommune. Boligen har vært i familiens eie siden byggeår.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert.  Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk. 

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery