Boligen

Visning etter avtale på de angitte tidspunker ovenfor. Bruk "visningspåmelding" evt. ring eller send epost. Jeg nås stort sett 24/7 enten på tlf 97511760 eller ek@ek.no. Veldig fint om du leser salgsoppgaven før vi avtaler visning.
(NB: hvis ingen påmelding innen 2 timer før annonsert visning blir visning ikke avholdt ) Innbydende enebolig beliggende helt usjenert i barnevennlig og hyggelig villaområde på Haslum.

Innbydende enebolig beliggende helt usjenert i barnevennlig og hyggelig villaområde på Haslum. Huset er opprinnelig fra 1917 og er senere blitt påbygd og betydelig oppgradert

Haslum-Lekker enebolig-5 sov-3 bad-Nærmere 1,6 mål usjenert tomt-Svømmebasseng-Dobbelgarasje-Mulig hybeldel

Idyll er ingen overdrivelse.

Boligen

Huset er opprinnelig fra 1917 og er senere blitt påbygd og betydelig oppgradert, senest i 2011 med ca. 80 kvm separat masterdel med soverom, walkin-garderobe og lekkert flislagt (Fired Earth) bad med tosidig peis som deler soverom og bad. Eksklusivt Kvänum-kjøkken med stor kjøkkenøy og hvitevarer fra Gaggenau, Miele og La Cornue. Spisestuen er i åpen løsning med kjøkkenet og har utgang til vestvendt terrasse.

Hagen har flere terrasserte områder som skaper soner med forskjellig avskjerming i forhold til skiftende sol- og vindforhold. Her fra bassengområdet.
Badekar i støpejern fra Fired Earth

Badekar i støpejern fra Fired Earth.

Avskjermet utendørs svømmebasseng.

Avskjermet utendørs svømmebasseng.

Kolleveien 14

Kvänum kjøkkeninnredning modell "Dalby" med stor kjøkkenøy med massiv eik benkeplate. For øvrig kalkstein benkeplater.
Gaggenau hvitevarer: Innbygget kjøleskap med ekstra bredde, fryseskap med isbitmaskin.
Miele hvitevarer: 2 stk. oppvaskmaskiner XXL i høyskap, Microovn, stekeovn m/pyrolyse funksjon og touch, vinskap under benk.
Gasstopp "Chateau" fra La Cornue 135 cm bred (Grill, wok bluss, simmering plate og 2 ekstra gassbluss)
Stor avtrekksvifte/ventilator fra Gutmann med ekstern Thermex motor.
Kontor i tilknytning til kjøkken i Kvänum innredning "Dalby"
Kvänum bibliotekinnredning i stuen modell "Trolle"
Integrert Bang & Olufsen anlegg i stue, kjøkken, garderobe, bad og soverom i 1. etg medfølger
2 stk. B&O Beovision TV, 2 stk. sub woofere, 4 stk. Beolab8 vegghøyttalere, 4 stk. integrerte takhøyttalere og 1 stk. B&O 3500 høyttaler medfølger
Bad 1 - wc, servantbenk og dusjhjørne. Fast innredning med hyller og benk samt veggmontert speil.
Bad 2 - vegghengt wc, 2 stk. frittstående servanter i porselen utførelse, frittstående badekar og dusjhjørne med glassvegger- og glassdør.
Bad 3 - vegghengt wc, dobbel servantseksjon med tilhørende speilskap, dusjhjørne med glassdører og innbygget badekar. Elektrisk håndklevarmer.
Garderobeskap levert av Kvänum.
Vaskerom med Kvänum innredning modell "Trolle", fliser fra Fired Earth, benkeplate i kalkstein.
Elektrisk leddport til garasje fra 2011.
Utvendige varmekabler i nedkjørsel (hjulspor) samt i aquadrain/slukrenne foran innkjøring til garasje.
Oppgradert/modernisert elektrisk anlegg med KNX styring for deler av boligen (gjelder kjøkken, kontor samt tilbygg fra 2011).
Tak lagt om i 2011 i.f.m. påbygg.
Ny duk og nytt renseanlegg til svømmebassenget 2017

Utførte arbeider/påkostninger
2000-2001 Tilbygg av nytt inngangsparti i 1 etg. samt bad og soverom i 2 etg. I tillegg etterisolering og utskifting av all utvendig kledning. Videre ble det etablert bad samt innredet til kjellerstue og tilbygget ny garasje.
2008 Ombygging av tidligere kjøkken til nytt vaskerom i 1 etg.
2010-2011 Påbygg med ca. 80 m2 i 1 etg. med utvidelse av kjøkken/spiseplass, stort omkledningsrom, soverom, bad I tillegg montering av nytt kjøkken.
2017 Avretting av gulv i hele 2 etg. (unntatt bad) samt montering av nytt parkettgulv. I tillegg oppussing av overflater på soverom (4 stk.) og montering av garderober i trapperom/gang.
2024 Utbedring av fuktskade i dusjsonen på hovedbad (1 et.). Arbeidene er utført i mars/april 2024 og dokumentert med beskrivelse og bilder av utførende foretak; MTEK
AS og M-TETT AS.

Bygningsdeler som er gitt TG 3 (store eller alvorlige avvik) i vedlagte tilstandsrapport
Ventilasjon - dagens system er mangelfullt. Klaffventiler på yttervegg anbefales etablert.
Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000

Bygningsdeler som er gitt TG 2 (vesentlige avvik) i vedlagte tilstandsrapport
Drenering - oppgradert rundt deler av boligen i både 2001 og 2011. Det er manglende grunnmursplast der dette bør være synlig. Det er indikasjoner på svikt/manglende effekt i enkelte innvendige rom (u.etg.). Se bilder. Taknedløp er koblet til drensrør som fører takvann vekk fra bygningen.
- Drenering er fra byggeåret og med bakgrunn i alder kan det ikke gis noen garanti for dreneringens tilstand.
- Manglende fuktsikring av grunnmurens utside i form av grunnmursplast kan gi økt fuktbelastning på grunnmur/drenering.
Forholdene medfører TG-2.

Støttemur - manglende rekkverk i trapp v/støttemur mot øst. I tillegg manglende rekkverk/sikring rundt basseng.
Ingen andre vesentlige avvik observert. Montering av rekkverk der dette mangler anbefales.

Rom under terreng - det er foretatt hulltaking i nedre del av vegg i trapperom/gang i kjeller. Måling av RF i påforet vegg samt i rommet indikerer redusert effekt av dagens drenering. Observasjonen er sammenfallende med observasjoner i naborom (bad) som tidligere omtalt under punkt: Drenering.
Rom i u.etg. kan kun ventileres via åpning av vindu. Bedre ventilering bør etableres.

Vinduer og dører - de fleste elementer fra 2001 og 2011. Det må påregnes justering/eventuelt utbedring av enkelte elementer. Det er benyttet TG-2 med bakgrunn i eldre/originale elementer. Øvrige elementer med TG-1.

Etasjeskille og gulv på grunn - det registreres avvik/skjevhet i trapperom (kjeller) samt hovedbad (1 etg.) hvor forskjellen fra høyeste til laveste punkt er målt til ca. 20mm. Forholdet medfører TG-2. Ingen utbedring nødvendig.

Ildsted/Skorstein: Skorstein 1 (opprinnelig) - antatt original teglsteinspipe. Det er montert peis med innsats i stue (1 etg.). Pipen er innkledd i stue (1 etg.) samt i 2 etg.
Sotluke i trapperom (kjeller). Det anbefales at pipe gjøres synlig (uten tildekking). Alle sider av røykløpet i en teglsteinspipe skal være tilgjengelig for inspeksjon med hensyn til eventuelle sprekker og skader. .

Toalettrom - toalett med vegghengt wc og servant. Standard fra 2001.
Rommet har etablert naturlig ventilering og tilluft ved dør. Det er ikke montert drensåpning for innbygget sisterne.

Trapp -rekkverk måles til en høyde på 89 cm. Åpninger i rekkverk måles til 10,5-11 cm. Det er ikke montert håndløper på vegg.

Varmtvannsbereder: Bereder 2 - eldre CTC bereder, ca. 150 liter. Berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid.

Våtrom:
Bad 1 (kjeller) - det er ikke tilfredsstillende fall til sluk. Kun fall til sluk i dusjsonen. Det er ikke tilfredsstillende høydeforskjell mellom topp sluk og topp tettesjikt ved dør.
Det ble på befaringsdagen registrert svellinger/bobler i muroverflater (yttervegg/grunnmur). Det er opplyst fra eier at forholdet er utbedret av Malermester Knem & Næsvik i ettertid.
Membran, tettesjikt og sluk: Med bakgrunn i alder på tettesjiktet/overflater er restlevetiden på rommet usikker.
Bad 2 (1. et.) Overflater: Stort bad med tilnærmet flatt gulv (parkett) utenfor dusjsonen. Bunnmembran med oppbrett langs vegg samt ved dørterskel. Indikasjoner på at bunnmembran er lagt under hele avdelingen (bad + sov), m.a.o. under glassvegg mot soverom. Eventuelt lekkasjevann fra installasjoner vil kunne bli liggende på gulv og skade gulvbelegg.
Ventilasjon: Kun naturlig avtrekk/oppdrift medfører TG-2. Det anbefales å montere mekanisk avtrekk med avtrekksvifte.
Bad 3 (2 etg.): Membran, tettesjikt og sluk: Membran ikke synlig under klemring i sluk. Tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer.
Sanitærutstyr: Det er ikke etablert noen drensåpning for synliggjøring av eventuelle lekkasjer fra innebygget sisterne til klosettet, og det er ikke forevist noen dokumentasjon på annen godkjent løsning.
Det anbefales å etablere drensåpning for innbygget sisterne. Forholdet medfører TG-2.
Overflater - for det meste nyere, velholdte overflater. Enkelte avvik som medfører TG-2. Det anbefales utbedring av avvik. Se bilder.

Lovlighet
Det er ikke fremlagt godkjente byggetegninger og bruk av kjeller til "varig oppholdsrom"er ikke bekreftet godkjent.

Øvrig
- Det er opplyst fra eier at varmekabler i gang mot garasjedel ikke er koblet opp/har ikke vært i bruk.
- Det er ikke trukket strøm frem til lampepunkt i himling i entré.

Nøkkelinformasjon

Eiendom Kolleveien 14, 1344 Haslum
Boligtype Enebolig/selveier
Areal Bruksareal 438 m2, primærrom 325 m2
Tomt 1570 kvm., eiet tomt
Prisantydning Kr. 22.900.000,-
Totalpris inkl. f.gjeld Kr. 22.900.000,-
Ansvarlig megler Torbjørn Ek
Mobil +47 975 11 760, Epost ek@ek.no

Beskrivelse

Romslig stue med utgang til liten terrasse med nedgang til hagen og bassengområdet. I annen etasje er det 4 soverom dels med snekkerbygget fast innredning, lekkert flislagt bad samt treningsrom. Frodig tomt på nærmere 1,6 mål, nydelig opparbeidet med plener, steinmurer, svømmebasseng, frukttrær og flere terrasserte områder som skaper soner med forskjellig avskjerming i forhold til skiftende sol- og vindforhold. Det er lagt ut vanningssystem for 9 ulike soner for hele hagen som styres automatisk med 3 utecomputere (dvs. man kan trygt reise fra hagen om sommeren). Tilrettelagt for etablering av hybeldel med egen inngang fra terreng i boligens underetasje. Dobbel garasje samt biloppstilling på gårdsplass.

Innhold

Underetasje: Trapperom/gang, bad, 2 stuer og gang.* Vinkjeller, garasje og diverse boder.
1. etasje: Entré, hall/trapperom, vaskerom, toalett, stue, kjøkken/spisestue, kontor, walk-in garderobe, bad og soverom.
2. etasje: Trapperom/gang, bad, trimrom og 4 soverom.

Loft med adkomst via luke.

*Det er ikke fremlagt godkjente byggetegninger og bruk av kjeller som oppholdsrom er ikke bekreftet godkjent.

Beliggenhet

Kolleveien på Haslum er en meget barnevennlig og trafikkstille vei som går nord for T-banelinjen (Kolsåsbanen) . Herfra er det kort vei til buss og T-bane stasjon samt skoler, barnehager, butikker. Ca. 150 m. fra huset går det det en gangbro over T-banen til Haslumbanen idrettsanlegg .
Kolleveien går fra Tvetermyra på Haslum, sørvestover forbi Sandtakveien, Brattveien og Myrvangveien til Tveterveien ved Haslumhuset. Tomtene er utskilt fra vestre Haslum, og veien har variert småhusbebyggelse. Navnet beskriver terrengformasjonen veien går i.

Eiendommens historie

Opprinnelig fritidseiendom oppført i 1917. Senere ombygget og påbygget ved flere anledninger, senest i 2010-2011. Nåværende eier har bodd i huset siden 1998.

Megler

Torbjørn Ek

+47 975 11 760 + ek@ek.no

Når de dyreste eiendommene i Norge skal skifte eier er Torbjørn ofte involvert. Etter mer enn 30 års erfaring som advokat med spesialisering på boligeiendom har han opparbeidet svært gode relasjoner og et omfattende nettverk innen eiendom, finans, kultur og politikk. Torbjørn har i løpet av sin karriere vært involvert i svært mange boligomsetninger, mange av dem i det aller øverste sjiktet av toppmarked, et lite og ofte lite synlig marked. Torbjørns diskresjon og profesjonalitet er høyt verdsatt i hans nettverk.

Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery Show gallery